Koronalla on ollut kaikessa raadollisuudessaan myös myönteisiä vaikutuksia. Korona on vähentänyt matkustelua ja lisännyt etätyötä. Sinänsä myönteistä, koska turhasta sinkoamisesta paikasta toiseen luopuminen on tuonut lisää tehokkuutta työskentelyyn. Mutta, monilla aloilla etätyöskentely ei tietenkään ole mahdollista.
Niillä aloilla, missä etätyöskentely on mahdollista, istutaan pitkiä aikoja tietokoneen takana ja etsitään luovia ratkaisuja esillä oleviin ongelmiin tai pulmiin. Pitkäaikainen istuminen paikallaan ei ole ihmiselle hyväksi, ei kropalle eikä luovuudelle.
Suomen kansalliseepos, Kalevala, on koottu jalan. Runoja kerätessään Elias Lönnrot käveli, hiihti ja souti vuosien aikana matkan, joka ulottuisi Helsingistä etelänavalle. Kävelyn myönteisiä vaikutuksia luovuuteen on tutkittu. Selvä positiivinen korrelaatio on havaittu.
Tutkimusten mukaan kävely edistää luovaa ajattelua ja uusien ideoiden syntymistä. Tämä toimi sekä sisällä juoksumatolla että ulkona yliopiston kampuksella. Tutkimuksen koehenkilöt olivat opiskelijoita. Uusia ideoita syntyi molemmissa tapauksissa selvästi enemmän kuin istuessa.
Useimmat etätyöt vaativat keskittymistä ja tarkkuutta. Keskittymiskyky kuluu käytössä ja vie voimia. Puolen tunnin kävelyn jälkeen etätyöläinen jaksaa taas suunnata tahdonalaisesti tarkkaavuuttaan.
Jos siis teet luovaa työtä tietokoneellasi ja voit itse päättää työskentelytavastasi, tässä sinulle neuvo: Pidä ainakin yksi liikunnallinen tauko työpäivän aikana. Jos mahdollista, mene ulos kävelemään puoleksi tunniksi ihastelemaan luonnon kauneutta. Palaa sitten työsi äärelle. Saatat huomata, että työt sujuvatkin helpommin kävelyn jälkeen.